A mai modern társadalom hatalmas energiaszükséglete, ösztönzi a villamos energia iránti keresletet. A napenergia az energiaellátás egyik sikeres eszköze a lakossági felhasználók és vállalkozások számára. Az energiaellátás feletti ellenőrzés visszaszerzésének módja.

 

A napelem

A napelem fotovoltaikus (PV) alapelven működik, amely a fényenergiát elektromos energiává alakítja. A napelemek megfelelő tájolásuk esetén alapanyaguktól és gyártási technológiájuktól függően különböző hatásfokkal képesek áramot termelni. 

A napelemek különböző tetőfelületekre vagy akár földre is telepíthetők speciális rögzítő rendszerekkel.

Az inverter

A napelemek egyenáramot (DC) termelnek, amelyet váltakozó áramú (AC) villamos energiává kell alakítani. Ez az inverter elsődleges szerepe.

Az inverter által előállított válatokozó áramot közvetlenül felhasználhatja otthonában, vagy betáplálhatja az elektromos hálózatba. A visszatáplálás természetesen csak a hálózat periódusával szinkronizálva lehetséges és a villamosenergia- szolgáltató engedélye szükséges hozzá. 

Tartószerkezet

A napelemes rendszereket standard és egyedi megoldásokkal, különböző felületekre optimalizált technikával rögzítjük. Tervezőink az adott körülményeknek megfelelően állítják össze a napelem tartószerkezeteket, legyen szó akár hódfarkú Bramac vagy lapos cserépről, trapéz, cserepes vagy korcolt lemezről, szendvicspanelről, homlokzatról, lapos tetőről vagy földre telepítésről. Célunk, hogy időtálló, költséghatékony és az esztétikai szempontokat is figyelembe vevő szerkezeteket adjunk át ügyfeleinknek.

Engedélyeztetés

A hálózatra visszatápláló napelemes rendszerek esetében a területileg illetékes áramszolgáltatónál engedélyeztetni szükséges az újonnan létesítendő napelemes rendszert. Az engedélyeztetés folyamatát az igénybejelentéstől a rendszer készre jelentéséig mi végezzük Ön helyett.

  •  Első lépésben az igénybejelentést küldünk a szolgáltatónak, az engedélyezni kívánt inverter típusáról, és a helyszín műszaki adatairól.
  •  A beküldött igénybejelentés alapján a szolgáltató megvizsgálja, hogy a tervezett rendszer a hálózatukhoz milyen feltételekkel tud csatlakozni.
  • A vizsgálatot követően megkapjuk az előzetes tájékoztatót. A tájékoztató alapján elkészítjük a rendszer csatlakozási dokumentációját, amit ismét elküldünk a szolgáltatónak jóváhagyásra.
  • A csatlakozási dokumentáció jóváhagyását követően, szerelő csapatunk elvégzi a telepítést, ami családi házak esetében 1-2 napot vesz igénybe.
  • Az elkészült napelemes rendszert készre jelentjük, majd ezt követően a szolgáltató megküldi a szerződéseket és a régi egyirányú mérőórát, ad-vesz kétirányú mérésre alkalmas mérőórára cseréli.

Kattintson ide az árajánlatkéréshez!